Szerezz vevőket online

3 tuti tipp mit kell tegyél ha az online vállalkozás amibe belekezdtél nem igazán hoz vevőket.

Egy körben toporogsz online vállalkozásoddal?

Online vállalkozásod van. Imádod amit csinálsz. Sikerül is eladogatni pár termékedet a kolleganőknek a régi munkahelyeden, vagy a szomszéd lányának, de valahogy mindig csak egy körben toporogsz, a vevőid pedig csak a közvetlen környezetedből jönnek? Akkor olvasd el a cikkem, mert neked szól. Ha pedig már túl vagy ezeken, és minden megy mind a karikacsapás, akkor is, mert mindig van egy következő lépés amitől több lehetsz. Amennyiben van tanácsod, kérdésed, ne kímélj, bombázz, a cikk után megteheted.

online vállalkozás

Úgy állítottam össze a listát, ahogyan érdemes ezt a folyamatot, lépésről lépésre végig járni.

facebook vállalkozás online
  1. Hozz létre egy üzleti facebook, instagram és pinterest profilt –

kezdetben, ha nagyon kevés pénzed van a nekifutásnak, elég ha van egy facebook profilod. Fontos, hogy üzleti profil oldal legyen, ugyanis itt nyomon tudod követni a statisztikákat. De számos más előnye is van. Például készíthetsz akár egy mini webshopot is. (úgy a facebook mint az instagram megengedi ezt a lehetőséget.)

Ha ez megvan, nyomhatod az instagramot majd jegyezz be egy pinterest business profilt is.

2. Készíts bejegyzéseket, kövess másokat, légy jelen

Ezután már csak bejegyzéseket kell készítened, hetente 3-4 facebook, instagram és pinterest poszt, megspékelve egy kis követőszerző stratégiával, már egész jól eredményeket hozhat. Hogy miről posztolj facebookon, arról olvashatsz egy másik bejegyzésemben.

Ha szeretnél ingyen, jó minőségű fotókat a bejegyzésedhez, a Pixabayon találhatsz számtalan magadnak valót.

Ha viszont úgy érzed fárasztó ezzel foglalkoznod, akkor van lehetőség marketingesre bíznod ezt a részét a vállalkozásodnak. Én is tudok neked segíteni. Nézd meg áraimat itt  a szociális médiával kapcsolatosan.

  1. Fektess be egy weboldalba 

És most jön a lényeg, amivel megfejelheted a dolgot. Ha beindul a folyamat és már van bevételed, érdemes egy részét weboldalra fordítsd. Hogy miért is kell weboldalban gondolkodnod, olvashatsz róla, blogbejegyzésemben  Weboldal vagy Facebook címmel írtam róla.

Online vállalkozás hatékonyan

Weboldal és szociális média hálózat együtt hatékonyan működik, de természetesen csak akkor ha tudod mit akarsz. Ha tudod, mikor, kinek szeretnél eladni. Ha pontosan megfogalmaztad ki a célcsoportod. A weboldalad is csak akkor fog látogatókat szerezni, ha jól strukturált, ha a szerkezete átgondolt, (minden kis akció gomb a helyén) és a végén kiváltja a megfelelő hatást, vagyis a vásárlást. 

weboldal online vállakozás

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg:

Feliratkozhatsz hírlevelemre is, így akár első kézből kaphatsz ropogós friss infókat ebben a témában.

[mailpoet_form id="1"]