ceruza rajz abitrend

Miért jó a ceruza rajz?

Vissza a kőkorszakba?

Hogy jön egy ceruza rajz a grafikai tervezéshez, logó design-hoz? Miért készítek időnként ilyen rajzokat, ráadásul kézzel, amikor a digitális világ korszakában két kattintással megoldható, hogy számítógépen, valósághű rajzokat készíthessünk.

ceruza rajz abitrend

Az alapok

A ceruza rajz, az alapja minden grafikai tervezésnek. Én mindig itt kezdem. Papírra víve a vonalakat, formába öntve a gondolatokat, sokkal testközelibb, ösztönösebb, sokkal élőbb mint amikor digitálisan tervezem meg.

Ceruza rajz varázsa

Ha itt tökéletes lesz a végeredmény, akkor irány a számítógépes rajzoló szoftverek világa, ugyanis felhasználó barát módon, csak így lehet megjeleníteni az alkotást. A digitális rajzoló programok teszik teljesé a folyamatot. Az így megalkotott illusztráció, logó vagy bármilyen ábra aztán könnyen átalakítható olyan formátumba (jpg. png stb) amely lehetővé teszi, hogy megjelenjen egy weboldalon, egy pólón, vagy akár egy bögrén is.

De mégis, vissza-vissza térek a ceruzával való rajzoláshoz. Megpróbálom szemléltetni miért.

Ittál már jéghideg forrásvizet egy kiadós túrázás közben, a hegyi patakból? Nem kólát vagy ízesített üdítőt, hanem kristálytiszta forrásvizet. Pontosan ilyen érzés, hagyományos módon megjeleníteni egy ábrát, a rengeteg digitális kütyű, billentyűzet képernyők, szuper csúcs extra vagány technológia világában.

Jót tesz a léleknek is

A rajzolás ugyanakkor képes kiszakítani a hétköznapokból. Jót tesz a lélelknek, nem hiába  alkalmazzák a terápiás rajzolást előszeretettel a pszihológiában.

Próbáld ki te is

Ha rossz kedved van, lehangolt vagy, próbáld ki te is. Nem az számít, hogy tökéletes legyen, hanem az, hogy felrepítsen, kiragadjon abból  amiben vagy, és átadja neked az alkotás örömét, kóstolj bele a kreativitás forrásvizébe.

Ha tetszett a cikk oszd meg, ha megihletett valamelyik rajzom rajzold le te is – majd kérlek mutasd meg nekem -, ha pedig szeretnél még több ilyen cikket olvasni, iratkozz fel hírlevelemre, kövess Facebookon vagy Instagramon.

Köszönöm, hogy elolvastad.

Kövess a facebookon, instagramon

Kapcsolat

Ekkor elérhetsz

Hétfő - Péntek

09.00-16.00

Ezekeben az időpontokban egészen biztosan számíthatsz rám, beszélhetünk telefonon, vagy akár személyesen.

Természetesen e-mailen megkereshetsz bármikor.